Saturday, 13 October 2012

DRAMA situ sana sini :D

haii semua.. :) agak lame xmenulis tiba2 rasa nk bercerita pulak sedangkan waktu macam nie aku patut menelaah utk last paper final aku 2hari lg -___-' Its ok rin, hold kejap k.. macam2 yg jd lately, this sem i nver forget it! Semester3 2012 adalah sgt mencabar pd aku, banyak kesalahan yg aku dah buat pd diri sendiri, kwn2, yg tsayang.. BUT its ok rin, aku dah belajar dr semua ni dan semua yg jd mmg ade hikmahnya n thats rite. Itu semua buatkan aku sedar dimana aku dan siapa aku sebenarnye, begitu tak kusangka kesilapan kecil dapat membuka minda seseorang utk mencari dan menjadikannya lebih besar daripada tujuan memaafkan :) aku tahu siapa dibelakang aku ketika aku melakukan semua kesalahan itu, aku sedar siapa bersama aku ketika aku membuka setiap perbicaraan itu. Mengharap ditemani dan dibimbing tetapi tempias yg diperolehi. Bersyukur pd Allah krn aku mempunyai mama yg sgt memahami utk aku berkongsi segalanya dan org tersyg yg sentiasa sudi memaafkan dan membuka mata aku mengenai kehidupan yg singkat ini bukan sekadar bergantung kepada dosa pahala tetapi juga mengenali erti dan nilai kehidupan :')

Lari seketika ke indonesia, bukan nk tinggal sana tp ade event MARA n utk yg ini aku simpan for next post ok, hehehe.. Walaupun mungkin aku agak risau meninggalkan hari2 terakhir sebelum event class sedangkan aku lah PM nye, tapi alhamdulillah berkat usaha semua event tersebut berjalan dengan agak baik n memg xsangka aku akan tiba2 jadi MC on that day waalu tah ape2... xpelah rin atleast kau membantu dari berdiri saje kan :)

27/9/2012 dah genap 19tahun cik rin nie ha.. teringat zaman2 sekolah.. aku ni memg suka sgt joint benda2 macam bersajak, bercerita, pidato, debat n xlupa jugak camp2 yg mmg cgt best! mcm2 pengalaman aku dapt, ramai manusia aku dah kenal.. jatuh bangun nye aku, semua atas usaha aku dan disinilah aku hari ini pon kerana diri aku. I'M PROUD WITH MYSELF :') event im not came from orderly family, tp itulah yg buatkan aku lebih hargai nilai hidup ni, dan mmg kena admit byk sgt salah silap yg aku xdpt lari.. 1 week b4 tht date, aku dan c wawa punyalah syok beli barg rumah tiba2 yg tersayang datg muncul depan mata bagai xpercaya. selamat aku xnangis kat situ ha kau... -___- then spend time kat tepi pantai TC berjam-jam really make me realize n regret for everythg im done toward u dear.
SUDAHHH.. dah habis drama sedih dan bersalah, drama buzy teramat dan sempat lagi bercinta, ok stop here coz aku harus mengadap final pulak sampailah saat ni... zzzzzzzzzz

Saturday, 2 June 2012

KE ARAH KEBAIKAN vs AURAT :)

Salam pd sume2 blogr yg membaca blog sy nie really thanks n any words tht i use juz for share my opinion only.. :) ha, npe tajuk nye KE ARAH KEBAIKAN vs AURAT??? bunyinye mcm sama je tolx? menutup aurat itu wajib dan jika kte melakuknnye secara xlnsung telah menuju ke arah jalan kebaikan... tetapi apa yg terjd pd dunia hari ini,  org lebih mementingkan apa yg dilihat dr apa yg dirasai. Sebagai umat islam, jika kita bersembahyang 5waktu, bersedekah dan berbuat baik kpd kedua org tua serta org sekeliling kita sudah pasti dapat melahirkan ketenangan jiwa dan mendekatkan diri kita dgn-Nya. kita tidak patut hanya menumpukan kpd isu menutup aurat agar seseorg itu berubah ke jalan Allah, isu2 lain seperti menjaga adab dan bhasa yg sering kali mendatangkn dosa pd setiap kali kita membuka mulut, solat 5waktu yg sering ditangguhkn, pergaulan sosial yg melanggar batas serta isu perempuan dan lelaki yg berkelakuan atau mnyerupai bertentangn dgn jantinanya yg seterusnya akn menuju kpd hubungn sonsang................isu2 yg sering dan terlalu biasa dilihat ini harus kita bersma-sama cuba tangani walaupun dgn berdoa iaitu menggunakan hati krn ianya adalah selemah-lemah iman :) kerana kita dihidupkan sebagai manusia, mempunyai perasaan dan akal yg pd bila-bila masa sahaja mampu mengubah seseorg yg baik kpd buruk dan yg buruk kpd yg lebih baik, dan jelaslah dilihat apa yg penting adalah HATI dan bukannya apa yg dilihat dgn mata kasar. oleh itu jgnlah kita menilai seseorg yg melakukan dosa itu sememangnya telah menempah tempat di neraka krn itu semua hanya Allah shja yg menentukan. IN CONCLUSION, bukan sekadar wajib menutup aurat tetapi  byk aspek lain yg sering dilihat mendatangkn dosa harus diberi kesedaran agar kita semua dapat mengurangkn dosa pd setiap hari yg mendatang krn mmg adat hidup berpasangn buruk dan baik, susah dan senang, dosa dan pahala serta syurga dan neraka. Semoga semua umat islam dapat mengubah diri ke jalan Allah dr segala aspek, Amin................

Tuesday, 17 April 2012

REALITI **mmg terjadi pd setiap org...

salm, hai sume2...
 To spe2 yg update la blog sy nie kan..hehehee..actly sy mmg xaktif dlm meng updated blog nie..n terasa cm nk menulis somethg plak..

start wif,
aq bg yg basic2 jela yer, bermula dgn that boy yg we also known as our senior.
kteorg ada family day 2gether n tht boy pon dah nk grad so aq decide nk bg die apy this time n spend time dgn die tp xsngka plak sgt xd senangi oleh sorg bff aq nie.. ingtkn die skadar mrajuk,, tp rupenye cmpai updated sne sni bagai n sgt kcewa larh kn ble aq bce pe yg die tulis tu. cz as a fren, evn kwn kte nk bkawn ngn sratus lelaki sekalipon, kte juz ley tgor tp jgn la cmpai touch privacy life die. kte ptot share everythg 2gether n bukan saling cari salah n asek nak cakap kte betol. sume org ade buat salah tmasuk aq, xkn kte nk layn laki len pas kawin t kot. time remaja cmni la kte nk kawn2 (aq ase xrmai pon kwn laki aq) cz if dah kawin nanti dah berdosa rte???

tindakan die tu cgt lah wt aq n keng kawn yg len terkejut cz xseperti rupanya yg agk baik, tp rupanya cmtu cara die. n aq sgt malu ble pe yg die updated tu aq dapt tahu dr that boy, mmg segan la kan. so nie la 'BFF' yg selama nie aq kenal. hope everythg will b okay naik sem nanti.............pe2 pon fren 4ever..  im so sorry 4 everything................

in conclusion, slepas habis zaman sekolah.. kte akn berdepan dgn pelbgai jnis org n pelbgai jnis kawan. kte kena tabah n fikir positif dan biarkn sumenye berlalu ^^

Tuesday, 27 December 2011

in relation dah tukar??

salm sume..hmm firstly now sy tgh cuti..yeahh! but now ase cm boring je..mne g kwn2 sume nie.. ade bf pon petg ket baru nk jumpe, heheee... dah la ni blog baru aq, tp 'rajin gle' update..hahaha.. ase cm nk post somethg cz td bukk fb n wish bfday some1..tngok2 in relation die dah btukr, hbis sume pic2 ex die xde da.. ermm, b4 nie tngok dorg bhagie je.. xde jodoh r tu, npe aq ni menyibok je hal org..keh3, xde ape tp cm tfikir dlu org len pon fkir cm aq ker ble tngok bf aq tukr gf...n adakah aq pon akn tukr bf???! omg''' hope xde la... assgmnt ade byk gak la, but mud xcmpai ag nk wt..heheee...weekend nie rmai org kwin, tp aq plak yg bz..kwn2 rapt plak tu, so petg sabtu ni aq,bf n kwn2 die akn gerak ke kedah ^^.. xpela, kwn2 nye pasal an..t xg xsedap plak, tibe masa aq t jgn xdatg plak..ngee..k la sume, hope korg enjoy cuti yg ade nie.. ;)

Tuesday, 29 November 2011

..b4 zzz

12.30am..bru nk mand malm?? herr..ape nk jd nie..hurmm sume dak2 blik sy bsing..dah la ade asma, ngeee... hurm bukn ape sje je cz nk ase fresh b4 tdo..sapu2 lotion jap wt syart bg cept hbis, then nk tdo..daaa sume, sok ade clas repeat csc..OMG, hope lect tu xde la always remind yg aq ni c repeat pper die..herrr.. mne budk sorg nie?? men badminton ker mlencong tmpt len nie..hurmm mals nk iron bju, sok formal ag.. layn lagu "kiss me sixpence non the richer" jap...then tdooo, nte sume hope tmorrw bttr thn 2day *_*

bl0g sEkali lAgi??

hai sume2.....ermmm amende nie wt blog ag? ase cm nk wt blog bru, so lau dah feel nie ckp cmtu ikotkn jela....mood : im so apy, mish u dear n i have a new fren..hye uu ^_^ ..... hm sem2 nie sume cm under control, hope dEKAn la..ngeeee....ujung mggu nie nk blek shah alm la....rindunyeeeee
kawan sy nie, hope awk apy always n jgn rimas la plak lau sy asek kcau awk..cept2 kawin yer,, hehee